• 0731 608 254

BLU-U
 

Terapia cu lumină albastră BLU-U

Terapia BLU-U este recomandată tuturor categoriilor de vârstă, atât adolescenţilor cu problemele cutanate specifice vârstei, cât şi adulţilor care suferă de acnee. Mai mult, poate fi folosită pentru a trata toate fototipurile cutanate(I-VI): de la tenul palid caucazian până la tenul închis la culoare African.
Tratamentul este recomandat persoanelor care suferă de acnee vulgară, forma uşoară sau moderată, ca o alternativă la tratamentele cu antibiotice.
Lumina BLU-U patrunde în tegument la o distanţă de aproximativ 2 mm, unde produce un efect anti-microbian, astfel fiind distruse bacteriile ce cauzează acneea- Propionibacterium acnes. Acest tip de lumină nu afectează ţesuturile normale.
Sistemul emite o lumina albastră, din spectrul vizibil, cu lungimea de undă de 417nm, rece la atingere, care nu produce un efect termic local şi nu cauzează nici o senzaţie de disconfort sau durere. Foarte important, acesta nu emite radiaţii ultraviolete(UV).
Sistemul BLU-U poate fi utilizat în siguranţă, fiind aprobat în anul 2003 de Food and Drug Administration(FDA).
Rezultate vizibile se obtin dupa 3 saptamani de tratament. Îngrijirea zilnică a tenului se va face conform recomandărilor medicului dermatolog, iar respectarea protocolului de tratament va duce la rezultate optime.
Pentru reducerea/îndepărtarea cicatricilor post-acnee se recomandă terapia Laser CO2 Fractional.

Omnilux Revive

TERAPIA CU LUMINA ROSIE OMNILUX REVIVE

Omnilux este o tehnologie nouă dezvoltată în decursul a 12 ani de cercetare medicală în cadrul Institutului Paterson. Sistemul Omnilux Revive poate fi utilizat în siguranţă, fiind aprobat în anul 2005 de Food and Drug Administration(FDA).
Terapia cu Omnilux Revive accelerează procesele de vindecare cutanată, reduce cicatricile şi ridurile fine. Pielea devine mai fină, mai fermă şi vizibil întinerită.

Tratamentul este recomandat pentru:

 • Tratamentul rozaceei/cuperozei
 • Reîntinerire
 • Vindecarea accelerată a plăgilor
 • Asociat cu substanţa pseudocatalază
 • Vitiligo
 • Asociat cu substanţa 5ALA
 • Keratoze actinice
 • Carcinom bazocelular
 • Boala Bowen
 • Veruci HPV
 • Reîntinerire

Lumina Omnilux Revive este absorbită de molecule implicate în procesele metabolice celulare (citocrom oxidaza) şi are ca efecte atât stimularea sintezei de colagen şi de elastină, cât şi proliferarea celulară.
Sistemul utilizează tehnologia LED (light emitting diode) şi emite lumină vizibilă roşie cu o lungime de unda de 633 nm. Nu există nici un risc pentru pacient de a dezvolta cancer de piele, deoarece aparatul emite lumină cu o lungime de undă diferită de cea a razelor UV, potenţial nocive, produse de lămpile solare.
Rezultate vizibile se obtin dupa 1 saptamana de tratament. Rezultate optime se obtin daca se respecta protocolul de trtament recomandat de medicul dermatolog.

 • image030
 • image032
 • image034
Laser Sunetics

Sunetics-terapie laser pentru creşterea părului pe scalp

Observati cum zilnic, problema caderii parului devine din ce in ce mai severa? Va intristati atunci cand observati ca persoanele din jur au un par mai des, mai frumos, iar dumneavoastra nici nu va mai amintiti de cand nu ati mai primit un compliment legat de podoaba capilara? Clinca BioDerm va ofera o solutie: Terapia Laser Sunetics.
Aparatul Sunetics emite o lumina laser de joasă intensitate, cu o lungime de undă de 650 nm. Lumina emisa este vizibila, amintindu-ne cu toţii culoarea roşie din curcubeu si este un tip de „lumină blândă”, rece la atingere care nu produce nici o senzaţie de disconfort sau durere. Ea penetrează tegumentul la o profunzime de aproximativ 4 mm, determinând numeroase efecte benefice precum: stimularea metabolismului celular, regenerarea și proliferarea celulară, accelerarea vindecării tisulare, stimularea circulaţiei săngelui.
Tratamentul SUNETICS este recomandat pacienţilor cu păr subțiat, cu o pierdere difuză a părului sau cu alopecie, care mai au păr de tip vellus (păr fin, ca un puf), care nu vor să apeleze la chirurgie sau să ia medicamente sau la care au eşuat alte tipuri de tratament.
Aparatul este sigur, fiind aprobat în anul 2007 de Food and Drug Administration, în clasa 1M (cea mai sigură clasă după standardele FDA).
În primele 3 luni se observă oprirea pierderii excesive de păr. Apoi, începând cu lunile 4-5 părul existent devine mai gros, mai lucios şi mai sănătos. Progresiv, părul de tip vellus (cu aspect de puf) evoluează spre păr de tip terminal, rezultând un păr mai des.

Lumina ultravioleta
 index3232

Fototerapia cu raze ultraviolete- PSORIAZIS, VITILIGO, ECZEME

Terapia cu lumina ultravioleta este indicata in dermatologie pentru proprietatile antiproliferative si imunosupresive ale acesteia. Daca radiatiile UVB (290-320nm) actioneaza doar la nivelul primului strat cutanat, epidermul, radiatiile UVA (320-440nm) actioneaza mai profund, pana la nivelul dermului, al doilea strat al pielii. Radiatiile UVB cu lungimea de unda 311-312 nm sunt denumite Narrow Band UVB.

Atat NB-UVB, cat si UVA sunt eficiente atat pentru tratarea formelor moderate sau severe de psoriasis, cat si pentru controlul reaparitiei leziunilor. Mai mult acestea sunt indicate si in tratamentul altor afectiuni dermatologice, pentru care mecanismul inflamator sau imunitar joaca un rol important in declansarea bolii: acnee, foliculita, dermatita, vitiligo, alopecie areata.

Terapia UVA se poate realiza dupa administrarea pe cale orala a unui medicament (psoralen), care are rolul de a creste reactivitatea pielii la terapia cu lumina, fiind cunoscut si sub denumirea de fotosensibilizant. Terapia combinata este adesea intalnita sub numele PUVA.
Hellodermaskin va pune la dispozitie o serie de aparate care emit lumina ultravioleta UVB, care poate trata tintit suprafetele afectate de boala.
Schema de tratament este personalizata, cu o duata si o frecventa specifica afectiunii prezentate.

Stiati ca: In Egiptul Antic se utilizau extrase de plante, care prin efectul fotosensibilizant, aduceau alinare in diferite boli de piele?