• 0731 608 254

Depigmentare

 

Culoarea naturala a pielii este determinata de o substanta pigmentara numita melanina. Exista doua tipuri de melanina a caror proportie va determina aparitia unui ten mai inchis sau mai deschis la culoare. Acestea sunt: eumelanina – „adevarata melanina” prezenta la persoanele cu pielea mai inchisa la culoare si feomelanina – melanina „rosie” prezenta la persoanele cu pielea alba.

Odata cu procesul natural de imbatranire, melanina devine mai instabila. Acest fenomen, cumulat cu expunerea la radiatiile UV, va conduce la concentrarea pigmentului in anumite zone din piele formand petele numite lentingo solar.

Hiperpigmentarea pielii apare si in sarcina sau in cazul folosirii contraceptivelor orale determinand aparitia unor pete de forma neregulata, uneori confluente, simetrice, de culoare galben-bruna. Denumirea generica a acestor peste este de cloasma gravidica.

Care sunt masurile generale de evitare a hiperpigmentarii pielii?

 • Recomandari privind expunerea la soare:
 • evitati soarele intre orele 11.00-16.00 cand radiatiile sunt cele mai nocive.
 • folositi creme cu protectie solara (cu SPF de cel putin 30 pentru persoanele cu proportie crescuta de feomelanina, cu tenul deschis la culoare)
 • Consumati zilnic cel putin 1-2 litri de apa pentru a asigura hidratarea pielii si folositi creme hidratante pe zonele expuse in mod regulat la soare.

Tratamentul cicatricilor

 

tratamentul cicatricilor

Cicatricile cutanate, adeseori cu un aspect inestetic, apar prin vindecarea leziunilor din diferite patologii ale pielii (ex: acnee, varicela- “varsat de vant”, foliculita), a plagilor aparute in urma unui traumatism fizic, chimic, printr-o interventie chirurgicala sau LASER etc.

Exista mai multe tipuri de cicatrici:

 • hipertrofice sau cheloide, cauzate de formarea in exces a tesutului conjunctiv
 • cicatrici subdenivelate, datorate pierderii de tesut conjunctiv.

Cicatricile postacnee severe sunt depresiuni ale pielii care apar in urma vindecarii leziunilor acneice. Pentru tratamentul acestora exista variate optiuni terapeutice: injectarea intralezionala de solutii cu acid hialuronic, peeling-uri chimice sau LASER (laser CO2 fractional SmartXide DOT).

Peeling-ul chimic presupune distrugerea chimica a straturilor superficiale ale pielii si permite estomparea leziunilor postacnee.

Laserul fractional ablativ cu CO2 foloseste energia laser pentru a creea microcoloane de distructie termica ce vor stimula inlocuirea colagenului disfunctional cu unul nou ameliorand astfel aspectul cicatricilor si al pielii. Procedura se face cu anestezie locala, este nedureroasa si nu presupune internarea pacientului.

Clinica Hellodermaskin pune la dispozitia dvs tratamente complexe utilizate pentru corectarea cicatricilor. Acestea se fac prin:

 • Peeling profund cu LASER CO2 Fractional SmartXide DOT sau LASER Erbium
 • Terapia frumusetii cu solutii injectabile: ART Jalupro, Restylane, Teosyal
 • Fototerapia Omnilux Revive si Omnilux Plus
 • Microdemabraziune SilkPeel cu infuzie de Acid Hialuronic, Vitamina C
 • Injectari intralezionale de corticoizi

Tratamentul vergeturilor

 

image039

Vergeturile sunt leziuni cicatriceale cutanate, ce apar cel mai frecvent in adolescenta sau la varste cuprnse in intervalul 20-35 de ani, in sarcina fiind raportate intr-o proportie de 50-90%.

Pentru a intelege modul de aparitie al acestor striuri, ne putem imagina usurinta cu care rupem in jumatate o coala de hartie, comparativ cu dificultatea pe care o intampinam atunci cand incercam sa facem acelasi lucru cu o folie din plastic sau cu o bucata de cauciuc.

In cazurile in care pielea are un deficit de tesut elastic, asa cum se intampla in diferite afectiuni hormonale, orice tensiune va determina fragmentarea structurilor din derm, al doilea strat cutanat, observandu-se la suprafata striurile de culoare rosie-violacee. Alteori, in ciuda unei elasticitati normale, tensionarea exagerata a tegumentului poate determina acelasi rezultat, un bun exemplu fiind al adolescentilor care cresc foarte repede in inaltime. Vergeturile trec prin doua faze de dezvoltare: initial sunt rosiatice – stria rubra – ,iar apoi se decoloreaza in alb – sidefiu – stria alba.

Exista o serie de factori care predispun spre aparitia vergeturilor:

 • factori genetici
 • modificari hormonale fiziologice(normale) precum acelea de la varsta pubertatii sau din timpul sarcinii
 • modificari hormonale patologice(anormale): Boala Cushing, secundar administrarii suplimentelor
 • steroide, cu scopul maririi musculaturii in bodybuilding
 • tensionarea tegumentului: cresterea brusca in greutate, sarcina, adolescenta
 • dieta dezechilibrata

Adeseori aceste striuri inestetice apar la persoane care tin foarte mult la aspectul fizic, precum tinerii care fac foarte mult sport sau tinerele care tocmai au nascut, cu atat mai deranjant fiind faptul ca aceste leziuni sunt permanente. Din fericire, in domeniul dermatologiei estetice, ca rezultat al numeroaselor studii stiintifice efectuate, s-au descoperit tehnici de resurfacing cutanat, cu rezultate foarte bune in ameliorarea aspectului striurilor, cu reducerea semnificativa in dimensiuni, pana la disparitia acestora.

Clinica Hellodermaskin Ploiesti va pune la dispozitie urmatoarele proceduri:

 • LASER Fractional CO2 SmartXide, LASER Erbium- peeling profund
 • Collagen Therapy Bed- fototerapie pentru stimularea sintezei de colagen
 • Terapia frumusetii cu solutii injectabile cutanate Restylane, Teosyal, ART Jalupro

Epilarea parului in exces

 

Cel mai adesea, pilozitatea in exces nu este un fenomen patologic, neexistand tulburari hormonale sau metabolice, ci este pur si simplu o caracteristica constitutionala, mostenita din familie. Totusi, exista situatii in care parul se dezvolta exagerat, intr-un context de dezechilibru hormonal sau asociat unei afectiuni severe precum: tumori maligne, porfiria, diabetul.

Adeseori intalnim alaturati termenii stiintifici hipertricoza si hirsutism, desi acestia au semnificatii diferite. Daca hipertricoza reprezinta cresterea anormala a firelor de par pentru varsta, sexul, rasa persoanei sau raportat la o anumita zona corporala, exceptand regiunile dependente hormonal (pubis, axile, fata), hirsutismul este definit ca o dezvoltare excesiva a firelor de par, atat in numar, cat si in grosime sau culoare, in regiuni in care la femei exista in proportie minima sau absenta, dupa un model masculin (fata, piepul, sanii).

Din punct de vedere estetic, aceste modificari pot fi foarte deranjante si pot cauza complexe importante, care nu ar trebui sub nicio forma neglijate.

Metodele traditionale de indepartare a parului in exces, prin radere, cu creme sau ceara epilatoare ofera doar rezultate temporare, pot fi incomode sau dureroase si nu rezolva cazurile grave de hirsurtism.

Pentru rezultate pe termen lung solutia ideala este epilarea LASER sau cu lumina intens pulsata IPL, UPL. Fasciculul luminos patrunde in tegument, unde este atras de pigmentul firului de par, distrugand astfel radacina firului de par. Aceste tehnici pot fi folosite pe majoritatea regiunilor: partea superioara a buzelor, fata, torace posterior, picioare etc. Sunt necesare 3-4 sedinte la interval de 6 pana la 8 saptamani pentru o reducere semnificativa a numarului de foliculi pilosi.

Indepartarea stelutelor vasculare/ a vaselor sparte

 

Clinica Hellodermaskin deţine ultimele tehnologii utilizate în tratamentul leziunilor vasculare.

Laserele vasculare sunt destinate tratamentului leziunilor vasculare tegumentare sau ale mucoaselor, în scop curativ şi estetic: venectazii (varice sau vene superficiale), hemangioame, angioame, teleangiectazii, puncte rubinii, rozacee, eritem facial sau al decolteului.

Laserele utilizează lumină cu o lungime de undă prestabilită pentru a ţinti şi distruge capilarele şi vasele sangvine cutanate nedorite, lăsând intacte ţesuturile normale din jur. Hemoglobina, conţinută de celulele roşii din sânge absoarbe energia luminoasă, iar căldura eliberată local determină distrugerea pereţilor vaselor şi coagularea sangelui, strict în regiunile tratate.

Dioda Medilas produce coagularea selectivă a vaselor superficiale şi are ca indicaţii teleangiectaziile  faciale şi leziunile vasculare stelate.

În tratamentul leziunilor vasculare superficiale sunt eficiente şi tehnologiile ce utilizează lumina intens pulsată IPL şi UPL.

În clinica Hellodermaskin se tratează, de asemenea, varicele de mari dimensiuni, prin radiofrecvenţă. Undele radio de înaltă frecvenţă produc un efect de termocoagulare, cu distrugerea instantanee a vaselor ţintite. Acest tip de terapie poate fi utilizat pentru toate fototipurile cutanate, este o metodă sigură şi eficientă, care permite o recuperare rapidă.